Tedd képessé a gyermeked

CSALÁD KÉPESÍTŐ

CSALÁD KÉPESÍTŐ

A legjobb módszer, amivel növelni tudod a gyermeked önbizalmát!

2021. január 06. - Gál Kiss Noémi

josh-mills-fw8byh9ygac-unsplash.jpg

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, aki minden nap azt érezte, hogy nem elég értékes, nem elég jó.

 

Ám egy napon, ahogy kezdett cseperedni, egyre inkább érezte, hogy tennie kell ez ellen valamit. Sok évnyi tanulás után kezdett rájönni, hogy ő is értékes és rengeteg nagyszerű képessége van. Emiatt még többet foglalkozott saját magával, elindult az önismeret útján. Mert segítséget is kérni.

Sok- sok év eltelt és a kislányból felnőtt lett és édesanyává vált.

Ekkor elhatározta, hogy a gyermekeit jól akarja szeretni és mindent megad nekik, ami segíti őket abban, hogy kiegyensúlyozott és egészséges önbizalommal rendelkező emberkék legyenek.

bermix-studio-gf0j_hdazra-unsplash.jpg

Majd ezután kereste, kutatta a módszereket, tanult és tapasztalt. Mígnem megismerkedett a gyerek coachingal és a kids’ skills módszerrel, ami a maga egyszerűségében csodálatos.

Fontosnak tartotta, hogy olyan képességekkel, akár varázserővel vértezze fel a gyermekeit, amelyek segítségével könnyedén megoldják az életük során az akadályokat, problémákat. Ha megerősítjük valakiben azt, amiben jó, akkor ettől csak még jobb lesz. Önbizalommal teli, tudatos és boldog gyermek, majd felnőtt lesz.

Tudta, hogy nem védheti meg őket mindentől. Meg kell élniük a negatív érzelmeket is. Sőt ő maga is okozhat akaratán kívül nehézségeket nekik. De segíthet mindezeket feldolgozni, helyén kezelni. A kommunikáció és az önismeret nagyon fontos.

Érezte nap, mint nap mennyire sokat segít a gyerekeknek ez a módszer és ekkor megszületett az ötlet, segítsünk a többi gyereknek is.

Megszületett a KÉPESITŐ – egy biztonságos, játékos képességfejlesztő csoport.

Ha egy gyerek meg tudja fogalmazni a félelmeit, érzéseit az segít neki a legjobban minden nehézséggel szemben.

Ha eljátszhatja, megoszthatja,

ha látja mások is ugyanazt élik át,

ha meghallgatjuk, megértjük már segítettünk.

Ha biztonságban van, elfogadják olyannak amilyen, bíznak benne képes mindenre megoldást találni.

És akkor fog önmagában is bízni. Önbizalma növekedni fog, könnyedén tud beilleszkedni, nem fog szorongani a váratlan és nehezebb helyzetekben sem.

i-hcwv7ps-x3.jpg

Arra koncentráljunk, ami működik, amiben a gyermek jó, sikeres.

Minden gyerek más, de mindenkiben ott van a képesség a változtatásra, csak segíteni kell megtalálni a saját útjukat, megláttatni, miben rejlik az ő erősségük.

A siker, az elismerés pedig szárnyakat ad nekik, és elérhetik a legmerészebb álmaikat is.

Ha úgy érzed valami nincs rendben, a gyermekednek nehézségei vannak, ne várj, keresd meg a megoldást, mielőtt nagyobb lenne a probléma.

Ha szeretnél több technikát, trükköt, megoldást megismerni és egy támogató közösséghez tartozni, ahol anyukák, szülők beszélgetnek, ötletelnek a gyereknevelés nem is kicsit nehéz kihívásairól, várlak szeretettel a csoportban:  CSALÁD KÉPESÍTŐ 
john-mark-smith-9qtqfihyles-unsplash.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://galkissnoemi.blog.hu/api/trackback/id/tr2216367468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puller István 2021.02.13. 20:12:01

Jaja, ez így mind. Vagy a pálinkás kenyér.
süti beállítások módosítása