Tedd képessé a gyermeked

CSALÁD KÉPESÍTŐ

CSALÁD KÉPESÍTŐ

Hogyan ne unatkozzon a gyerek? Nyári túlélő kalauz elfoglalt szülőknek

2021. július 05. - Gál Kiss Noémi

Kitört a vakáció, és nincsen olyan gyerek, aki ne várta volna, hogy végre elinduljon az év legszebb időszaka, a nyári szünet! Ami a gyerekek álma, az bizony a szülők rémálma lehet, de ha te is a gondtalan vakációra vágysz, akkor olvass tovább!

deb-dowd-led22fnx0ie-unsplash.jpg

„A világ összes pénze sem lenne elég egész nyáron a táboroztatásra!”

Talán ez a mondat hangzik el leggyakrabban a szülők szájából, akik kreativitásuk határait súrolva ötletelnek folyamatosan azon, hogy miként oldják meg csemetéjük felügyeletét és szórakoztatását a nyári szünet alatt. Számtalan tábor közül lehet válogatni, azonban nem könnyű megszűrni a valóban minőségi programokat. Ilyenkor rengeteg szülő örlődik szintúgy azon, hogy vajon gyermeke biztonságban van-e, és valóban olyan felhőtlen pillanatokat él-e meg, ahogy azt a prospektus hirdette.

A nyári táborok kitűnő lehetőséget adnak arra, hogy a lurkó felügyelet mellett, nagyszerű élményeket gyűjtsön, de arra nincs lehetőség, hogy a szünet teljes ideje alatt ilyen programokra fizessen be a szülő…

De ha nem tábor, akkor mi?

A felhőtlen nyári élményeket sokszor nem a legdrágább táborok adják, hanem egy kis szervezés és egy csipetnyi kreativitás. Hajlamosak vagyunk abban a hitben élni, hogy folyamatosan tervszerűen kell fejleszteni a gyermeket és minden játéknak tudatos, nevelő célzattal kell rendelkeznie. Az igazság azonban az, hogy az egész éves tanulás és közösségi élet után, a kicsiknek is jár egy kis kötetlen én-idő, amikor nem kell osztozni a játékon, vagy éppen kedvére alakíthatja a játékszabályokat. Mi ebből tehát a tanulság? Az, hogy gyakran a legegyszerűbb megoldások azok, amikre neked és gyermekednek is szüksége van. Lássuk mik is ezek!

thomas-park-kyeeugukz54-unsplash.jpg

Nyári ötlettár elfoglalt szülőknek

  1. Barangolás apa/anya munkahelyén!

Lehet, hogy neked unalmas az iroda, de gyerekként rettentő izgalmas lehet, ha egy napra elmehet a szüleivel dolgozni, és betekinthet olyan helyekre is, ahová más nem láthat be. Ilyen lehet egy bolt raktára, az iroda konyhája, vagy bármi olyan hely, ahova „földi halandók”, külsősök nem tehetik be a lábukat. Ha nem is túl gyakran, de időnként lehet egy munkahelyi barangolást szervezni, és ha megoldható, a kollégáiddal egyeztetve, közös napra szervezzétek a gyerekek érkezését, így nem csak élmények, de barátságok is születhetnek!

  1. Avasd be az otthoni teendőkbe!

Ami neked munka, lehet neki szórakozás! Ha nem sikerült felügyeletet találnod a csemetédnek, csinálhatsz kincskeresést a lakásban, aminek megtalálásához apróbb házi munkákat kötsz, mint például a beágyazás, vagy a portörlés. Lényegében összekötöd a kellemest a hasznossal, miközben szórakoztatod gyermeked!

  1. Fogj össze a barátaiddal, vagy a családdal!

Tervezzétek meg közösen a nyár hétköznapjait, és segítsétek egymást, hogy időnként vendégségbe hívjátok a barátaitok gyermekét. Tervezzetek közös programokat, így egy állatkerti séta rögtön közösségi élménnyé változik!

3+1. Válassz jól tábort!

Persze a táborok sem elhanyagolhatóak, hiszen itt rengeteg új élményt és barátságot lehet szerezni. Nézd meg például a hamarosan induló Szelfi - az ÖNKÉPző tábor, programkínálatát! Az élménytáborban a sok játék, kirándulás mellett észrevétlenül támogatjuk gyermeked önkifejező és magabiztos énjét, emellett így garantáltan élményekkel és hasznos tapasztalatokkal fog hazatérni.

thumbnail_large-7.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://galkissnoemi.blog.hu/api/trackback/id/tr9016613352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása