Tedd képessé a gyermeked

CSALÁD KÉPESÍTŐ

CSALÁD KÉPESÍTŐ

Így teremts magadnak énidőt!

2021. május 06. - Gál Kiss Noémi

thumbnail_large-5.jpg

Mi az, amire mindenki vágyik, mégis csak keveseknek adatik meg? Így teremts magadnak énidőt

Édesanyaként nap, mint nap helytállunk a „harctéren”, és maximumot nyújtjuk, mint szülő, mint feleség, vagy éppen mint munkatárs a munkahelyünkön. Nem könnyű a megannyi szerepkör között lavírozni, különösen, hogy a Covid-19 egy egészen új szerepkörrel is kibővítette a feladatok sorát. Az önmagadra fordított idő szinte teljesen háttérbe szorult, de segítek neked, hogy újra visszatalálj hozzá!

Mi mindent hozott magával a vírus?

Sajnos a koronavírus több, mint egy éve nehezíti meg a hétköznapokat, és szűkíti be az életterünket. A számtalan szomorú hír és esemény pedig csak tovább mélyíti az amúgy sem kellemes közhangulatot. Ha pedig ez nem lenne elég, a legtöbb édesanya a halomnyi szerepe mellé még tanítói feladatkört is kapott, ami szinte már emberfeletti terhelést jelent.

Amennyiben nem gondoskodsz arról, hogy egy kicsit kikapcsolódj, akkor a kiégés és az apátia szinte elkerülhetetlen. A vírus, és következményeinek jelenléte az életünkben adott, az egyetlen, amit tehetsz, ha alkalmazkodsz. De nem mindegy hogy hogyan! Van lehetőséged ebben az élethelyzetben is megtalálni az egyensúlyt, csupán egy kis újraszervezésre van szükség.

tl-4_1.jpg

Miért fontos, hogy néha kicsit magaddal foglalkozz?

A másokról történő gondoskodás egy soha véget nem érő feladat, ami gyakran háttérbe szorítja azokat a lehetőségeket, amikor a saját kedvteléseiddel foglalkozhatsz. Márpedig egyetlen anyuka sem robot, hogy csak mások érdekeit szolgálja. Idővel mindenki elfárad, pedig mindez megelőzhető lenne.

Ha úgy érzed, ezt nem teheted meg, gondolj arra, hogy a családodnak is jobb lesz: a mindennapok akadályait is könnyebben veheted, ha minőségi időt töltesz magaddal. Hogy miért? Mert így lehetőséged van arra, hogy megismerd korlátaidat, és képes legyél a feltöltődni, ezzel is ellenállóbbá válva a hétköznapok stresszhelyzeteivel szemben. Ha pedig az életedben nincs lehetőség a regenerációra, a feszültség a családodban is megjelenik majd, és bizony a bomba könnyen robbanhat, akár banális dolgokon is. A család és a Te nyugalmad is tehát azt követeli, hogy foglalkozz magaddal és lelki egyensúlyoddal.

thumbnail_large-1-13.jpg

Mikor van itt az ÉN-IDŐM?

Sokan érzik azt, hogy túlterheltek, és hogy valójában az én-idő megvalósítását maga az időszűke hiúsítja meg. Tudom, hogy lehetetlennek hangzik, de hidd el: egy kis szervezéssel te is ki tudsz alakítani énidőt a legzsúfoltabb mindennapokban is.

1. Töltelék-elfoglaltság helyett tudatosan éld meg a pillanatot

A legtöbben észre sem veszik mennyi időt töltenek a tévé, vagy éppen a telefonjuk képernyőjének bámulásával. Ezek pedig értékes percek a napban, amikor akár valami ön-építő, produktív dologgal is foglalkozhatnál. Legközelebb, mielőtt a telefonodhoz nyúlsz, inkább feküdj be a kádba egy kellemes fürdőre, vagy fejezd be a régen elkezdett könyved!

2. Újratervezés a pároddal

Beszéljétek át, hogy kinek, mi a feladata, hogy és hol tudtok egymásnak segíteni. Legyen egy idősáv, amikor a kedvesed foglalkozik a gyerekkel, hogy te is fellélegezhess, és persze tervezzetek egy idősávot az apa-időre is!

3. Énidő akár a családdal is

Ha pedig minden kötél szakad, akkor miért ne vonhatnád be családod hobbijaidba? Ha számodra a kerékpározás a minőségi idő, akkor tekerjetek együtt, vagy ha éppen táncolnál, hagyd, hogy gyermekeid is csatlakozzanak és megismerjék ezt az inspiráló oldalad. Nem csak, hogy feltöltődsz majd, de a családod életét is megszínesíted, és a gyermekeidnek is jó példát mutatsz.

Borzasztó nehéz és 0-24 órás terhelés ez most nekünk, nem beszélve arról, hogy már egy éve tart az állandó bizonytalanság és félelem… állandóan alkalmazkodni kell a folytonos változáshoz. Egyértelmű, hogy a legjobbat szeretnénk gyermekeinknek, családunknak – de ez csak akkor lehetséges, ha mi is jól vagyunk.

Ha te is így érzed, akkor szakadj ki a mindennapokból és tölts el velünk 3 napot, ahol a harmóniáé és a kikapcsolódásé a főszerep, hogy újra megtaláld önmagad legjobb verzióját.

Részletek és jelentkezés: Jóga tábor - galkissnoemi.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://galkissnoemi.blog.hu/api/trackback/id/tr10016524674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása